top01.jpg

Motor

Slideshow

Het rijbewijs Motor is er al vanaf 950 euro  

met minimaal 4 aanmeldingen per keer word 5% groepskorting berekend.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden:

 whatsapp 0653172940 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De reden dat je voor motorlessen bij rijschool Goosen kiest, je instructeur Pieter Goosen is zeer ervaren heeft al in vele landen en omgevingen gereden (Schotland/Engeland/Ardeche/Alpenpassen/Dolomieten/Noorwegen) hij kan je als geen ander de kneepjes leren om beslagen ten ijs te komen. Voor motorrijles ben je dus bij Rijschool Goosen ook aan het beste adres. Al jaren lang zitten we bij de hoogste slagingspercentages. Wij lessen op de nieuwe Honda CBF 500 met ABS voor de midden en de zware categorie. Motorrijden is het voelen en het aanvoelen van de motor. Je kan nog zoveel theoretische kennis hebben, als je niet één met je motor wordt zul je elkaar nooit goed kunnen aanvoelen.

Daarom is het vaak ook moeilijk in te schatten hoeveel lessen een leerling nodig heeft. Het is niet alleen gas geven en stoppen. Het is de kunst om al die handelingen vloeiend in elkaar te laten overlopen, zodat jij de baas wordt over het renpaard. Daarom doen we ook pas rij examen als wij er van overtuigd zijn dat jij het voertuig goed beheerst. Zodat alle partijen goed 'beslagen' bij het examen komen.

Hoe gaat het rijlessen nu in zijn werk? De eerste rijlessen les je alleen met je instructeur en leer je de basis van het rijden met de motor. Naar gelang je vorderingen kun je samen met een andere leerling je vervolg opleiding doen.

Voor het examen voertuigbeheersing moet je 7 bijzondere verrichtingen uitvoeren. Deze zijn onderverdeeld in vier clusters. Elke cluster heeft een verplichte oefening. Daarnaast kan de examinator kiezen uit één van de verdere vrije keuze. Je krijgt bij elke oefening een herkansing (als deze onvoldoende was). In cluster 2, 3 en 4 moet je tenminste één oefening voldoende hebben en in totaal moet je minimaal vijf bijzondere oefeningen voldoende hebben. Hierna kan je examen voor de verkeersdeelneming aangevraagd worden.

Cluster 1
Lopend achteruit parkeren verplicht

Cluster 2
Langzame slalom verplicht
Denkbeeldige acht keuze
Halve draai keuze
Stapvoets rijden keuze
Wegrijden (parkeervak) keuze
Vertragings slalom keuze

Cluster 3
Uitwijkoefening verplicht
Snelle slalom keuze

Cluster 4
Noodstop verplicht
Precisiestop keuze
Stopproef keuze
 
mogelijkhedenop leeftijd voor de motorfiets:
De categorie A1 (lichte motor tot 125cc en 11kW) kan  behaald worden vanaf 18 jaar (rijles met 17). De categorie A2 (middelzware motor tot 35 kW) kan  worden na twee jaar A1, dus minimaal op 20-jarige leeftijd. Twee jaar later kan de kandidaat (22 jaar) bij het CBR opgaan voor de zwaarste categorie A (onbeperkt vermogen). Als iemand rechtstreeks in de zware categorie wilt instromen, moet hij 24 jaar zijn. Instromen in de catogorie A2 kan ook met je 20 jaar Twee jaar later kan de kandidaat (22 jaar) bij het CBR opgaan voor de zwaarste categorie A (onbeperkt vermogen).

 

Leeftijd voor examen op zware motor is verlaagd naar 21 jaar (aanvullende info)

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs haalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). 

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. 

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Voorbeelden 
Ter verduidelijking, hierbij twee voorbeelden van het halen van het A-rijbewijs als je al in het bezit bent van het A2-rijbewijs. 

1. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Je haalt vervolgens op je 21e het A-rijbewijs (zware categorie). Je krijgt dan code 80 op je rijbewijs vermeld. Op het moment dat je in dit geval twee jaar het A2-rijbewijs bezit, dus op je 22e, vervalt code 80. Je moet dan wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. 

2. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Als je het A2-rijbewijs twee jaar bezit, haal je het A-rijbewijs (zware categorie) via het getrapte traject. Je krijgt dan geen code 80 op je rijbewijs vermeld. 

Voor het motorrijlessen heb je het volgende nodig. Een geldig theorie certificaat of een geldig rijbewijs B. Tevens heb je nodig een motorpak, motorlaarzen, motorhandschoenen en een goed gekeurde helm. Deze zaken zijn erg persoonsgebonden. Mocht je ze niet bezitten dan kun je ze van ons lenen.

Er zijn bepaalde les opties mogelijk. Zo kun je per week of meerdere lessen per week nemen. Tevens kun je kiezen uit een maand, week of dag opleiding. Om aan het rijexamen deel te mogen nemen heb je nodig een geldig theorie certificaat en een eigenverklaring (rijschool).

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden bel of mail ons.

Bel ons meteen voor een afspraak!
0527-688236
img_20131113_105323.jpg

Volg ons ook op sociaal media

Could not authenticate you

Auto

Iedereen heeft tegenwoordig zijn rijbewijs nodig. Is het niet voor je werk dan is het wel om mobiel te zijn. Wij van rijschool Goosen hebben professionele instructeurs in dienst die samen met jou de wegen gaan openen naar het felbegeerde rijbewijs.
Meer informatie »

Motor

 

Voor motorrijles ben je bij Rijschool Goosen ook aan het goede adres. Al jaren lang zitten we bij de hoogste slagingspercentages. Wij lessen op de nieuwe Honda CB650F met ABS voor de lichte en de zware categorie. Motorrijden is het voelen en het aanvoelen van de motor.
Meer informatie »

Aanhanger

Vaak zie je ze wel stuntelen: automobilisten met een aanhangwagen of caravan die achteruit proberen te rijden. De aanhangwagen gaat alle kanten op behalve de goede kant. Om dat en andere facetten van het rijden met een aanhangwagen te leren kun je dus bij Rijschool Goosen terecht.
Meer informatie »

Contact

Rijschool Goosen
Kooizand 10
8321 ZG, Urk
Tel: 0527-688236

0653172940