top02.jpg

Het rijbewijs Motor is er al vanaf 999 euro en met minimaal 4 aanmeldingen per keer word 5% groepskorting berekend.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden:

whatsapp 0653172940 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Motorrijden is leuk gaaf en gewoon te gek, maar ja voordat je echt zelf op je motor wilt (mag) rijden moet je eerst nog door de verschillende fasen heen.

2021 zijn dan de mogelijkheden:

  • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar.
  • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is dan24 jaar.
Leeftijd voor examen op zware motor wordt verlaagd naar 21 jaar (aanvullende info)

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs haalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). 

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. 

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent. 

Voorbeelden 
Ter verduidelijking, hierbij twee voorbeelden van het halen van het A-rijbewijs als je al in het bezit bent van het A2-rijbewijs. 

1. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Je haalt vervolgens op je 21e het A-rijbewijs (zware categorie). Je krijgt dan code 80 op je rijbewijs vermeld. Op het moment dat je in dit geval twee jaar het A2-rijbewijs bezit, dus op je 22e, vervalt code 80. Je moet dan wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. 

2. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Als je het A2-rijbewijs twee jaar bezit, haal je het A-rijbewijs (zware categorie) via het getrapte traject. Je krijgt dan geen code 80 op je rijbewijs vermeld. 

fase 1: rijlessen
fase 2: theorie examen (kun je tijdens je rijopleiding halen, liefst ervoor)
fase 3: examen voertuigbeheersing (nog geen theoriecertificaat vereist dit kun je met het rijbewijs auto afleggen)
fase 4: examen verkeersdeelneming (hier heb je het theoriecertificaat motor bij nodig)
 
 

Bij 2toDrive mag je gaan autorijlessen vanaf 16,5 jaar , en vanaf je zeventiende verjaardag mag je rijexamen doen voor het rijbewijs B.

Notie: rijschool Goosen heeft ook een hoog percentage  geslaagden van de 2todrive leerlingen.

Tip: sla je brommer rijbewijs over en investeer je brommergeld in het auto rijbewijs.

Bel ons meteen voor een afspraak!
0527-688236
zijkant03.jpg

Volg ons ook op sociaal media

Could not authenticate you

Auto

Iedereen heeft tegenwoordig zijn rijbewijs nodig. Is het niet voor je werk dan is het wel om mobiel te zijn. Wij van rijschool Goosen hebben professionele instructeurs in dienst die samen met jou de wegen gaan openen naar het felbegeerde rijbewijs.
Meer informatie »

Motor

 

Voor motorrijles ben je bij Rijschool Goosen ook aan het goede adres. Al jaren lang zitten we bij de hoogste slagingspercentages. Wij lessen op de nieuwe Honda CB650F met ABS voor de lichte en de zware categorie. Motorrijden is het voelen en het aanvoelen van de motor.
Meer informatie »

Aanhanger

Vaak zie je ze wel stuntelen: automobilisten met een aanhangwagen of caravan die achteruit proberen te rijden. De aanhangwagen gaat alle kanten op behalve de goede kant. Om dat en andere facetten van het rijden met een aanhangwagen te leren kun je dus bij Rijschool Goosen terecht.
Meer informatie »

Contact

Rijschool Goosen
Kooizand 10
8321 ZG, Urk
Tel: 0527-688236

0653172940