honda_650F_jpg.jpg

Aanhangwagen of oplegger

Het rijbewijs BE is er al vanaf 425 euro pp, als u met 2 personen komt, samen lest en examen op dezelfde dag hebt. informeer naar de voorwaarden.

ook dagopleiding mogelijk!!

prijzen zijn inclusief BTW deze kosten kan je baas gewoon als onkosten aftrekken.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden bel/app 0653172940 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vaak zie je ze wel stuntelen: automobilisten met een aanhangwagen of caravan die achteruit proberen te rijden. De aanhangwagen gaat alle kanten op behalve de goede kant. Om dat en andere facetten van het rijden met een aanhangwagen te leren kun je dus bij Rijschool Goosen terecht. wij verzorgen ook dagopleidingen! 

Waarom het rijbewijs BE?
Het is belangrijk om veilig van punt A naar punt B te komen en daarbij de combinaties in alle voorkomende gevallen onder de knie te hebben. En om je in te dekken voor eventuele boetes voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs BE. Verzekeringen kunnen schade gaan verhalen op de bestuurder voor het niet hebben van rijbewijs BE. De kosten van het rijbewijs BE vallen in het niets bij de kosten van boetes en de verhaalde schades enz.

Wat mag ik met rijbewijs B (auto) voor aanhangwagen of oplegger trekken?
Met rijbewijs B mag je altijd een aanhangwagen of oplegger  trekken met een toegestane maximum massa van ten hoogste 750 kg. Zwaardere aanhangwagen of oplegger mag mits de toegestane maximum massa van de combinatie maar niet meer bedraagt dan 3500 kg. Let wel op!!  de trekhaaklast van de auto die mag je niet overschrijden.
Aantal voorbeelden:
Toegestane maximum massa auto 1750 kg aanhangwagen 1750 kg
Toegestane maximum massa auto 2000 kg aanhangwagen 1500 kg 
Toegestane maximum massa auto 2300 kg aanhangwagen 1200 kg 

Wat mag ik met rijbewijs BE  voor aanhangwagen of oplegger trekken?                                                                                                                                                                                   

Elke aanhangwagen of oplegger tot een maximum van 3500 kg. Notie: hierop zijn nog een aantal uitzonderingen op mogelijk.let op hier geldt ook dat  je nooit over je trekhaaklast van je auto mag komen. 

Het excuus 'ik moet rijden van de baas' gaat voor de wet niet op. De bestuurder blijft ten alle tijde verantwoordelijk voor zijn eigen rijden. 

Bel ons meteen voor een afspraak!
0527-688236
IMG_06414-kopie.jpg

Volg ons ook op sociaal media

Could not authenticate you

Auto

Iedereen heeft tegenwoordig zijn rijbewijs nodig. Is het niet voor je werk dan is het wel om mobiel te zijn. Wij van rijschool Goosen hebben professionele instructeurs in dienst die samen met jou de wegen gaan openen naar het felbegeerde rijbewijs.
Meer informatie »

Motor

 

Voor motorrijles ben je bij Rijschool Goosen ook aan het goede adres. Al jaren lang zitten we bij de hoogste slagingspercentages. Wij lessen op de nieuwe Honda CB650F met ABS voor de lichte en de zware categorie. Motorrijden is het voelen en het aanvoelen van de motor.
Meer informatie »

Aanhanger

Vaak zie je ze wel stuntelen: automobilisten met een aanhangwagen of caravan die achteruit proberen te rijden. De aanhangwagen gaat alle kanten op behalve de goede kant. Om dat en andere facetten van het rijden met een aanhangwagen te leren kun je dus bij Rijschool Goosen terecht.
Meer informatie »

Contact

Rijschool Goosen
Kooizand 10
8321 ZG, Urk
Tel: 0527-688236

0653172940